محسن بیدی | مدیران ارشد در صنایع مختلف دریافته اند که فناوری اطلاعات نقش بسیار مهمی در موفقیت سازمان ایفا می کند. آنان امیدوارند با درک بیشتر روش های مختلف بر مبنای فناوری اطلاعات، زمینه ای را برای افزایش مزایای رقابتی موفقیت آمیز در صنعت مورد نظر خود فراهم آورند.
در این راستا نیاز است که اعضای هیئت مدیره و مدیران اجرایی، نظارت و مدیریت بیشتری بر فناوری اطلاعات داشته باشند در نتیجه وجود حاکمیت فناوری اطلاعاتی آگاه و مطلع به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از مدیریت الزامی است. در حقیقت مفهوم این کلمه برای درک بیشتر این موضوع است که آگاهی یابیم چگونه افراد از فناوری اطلاعات برای هدایت و رو به جلو سوق دادن مجموعه در زمینه های نظارتی، مدیریتی و رهبری استفاده می کنند.
در ضمن نباید این نکته را فراموش کرد که یکی از ابزارهای اساسی برای تحقق بخشیدن به امر توسعه و تسهیل سیستم تجارت الکترونیک و بانکداری الکترونیک حرکت به سمت بهره مندی از دانش و علم روز در سیستم های پولی و مالی است.
گسترش ابزارهای بانکداری الکترونیکی در قالب دستگاههای خودپرداز (ATM) و پایانههای فروش (POS) ارائه خدمات بانکی را از قید زمان و مکان آزاد و بر سودآوری بانکها تأثیر گذارده است. در این راستا اثر گسترش بانکداری الکترونیکی بر بازده حقوق صاحبان سهام (ROE) در هشت بانک منتخب فعال در بورس نشان می دهد که گسترش دستگاههای خودپرداز در شعب بانکی و برخورداری بانک ها از سهم بالاتر ابزارهای الکترونیکی به کل پایانههای فروش تاثیر مثبت و معناداری بر بازده حقوق صاحبان سهام داشته است.
لذا سرمایه گذاری در این راستا می تواند علاوه بر کمک به سیستم پولی و مالی کشور، صنایع مرتبط با این حوزه را با تحول مواجه سازد. امروزه دانش ابزارهای پولی و مالی لحظه ای در حال ارتقاء است و جهت بهره گیری از دانش روز و جلوگیری از عقب ماندگی بهتر است فعالیت های دانش بنیان با شتاب بیشتری همراه باشند علاوه بر این مهم طی بررسی های کارشناسان و صاحب نظران استفاده از ابزارهای دریافت و پرداخت الکترونیکی منجر به کاهش بیشتر در هزینه های بانک ها و همچنین کاهش قیمت انرژی و کاهش مخارج دولت نیز خواهد شد که با توجه به سیاست های کشور این خود یک اقدام کلیدی در راستای تحقق اهداف به شمار می آید.