سروش کیانی قلعه سرد | در اقتصاد جهانی بیمه به عنوان یکی از بخش های پیشرو در بازار سرمایه و یکی از ابزارهای کارآمد مدیریت ریسک و تأمین امنیت بوده کـه از یک سو سبب افرایش رفاه اجتماعی شده و از سوی دیگر زمینه رشد و توسعه سرمایه گذاری را فراهم نموده که در پی آن رونق اقتصادی بدست خواهد آمد. در ایران نیز صنعت بیمه به عنوان یکی از قدیمی ترین نهادهای مالی همواره رابطه اثرگذار و اثرپذیری با اقتصاد کشور داشته است. همانگونه که این صنعت از وضعیت کلی اقتصاد کشور و تغییرات آن اثر پذیر بوده به میزان قابل توجهی نیز بر عملکرد اقتصادی کشور تاثیر گذار بوده است.
این صنعت علاوه بر ایفای نقش ذاتی خود در تامین سلامت افراد جامعه با افزایش پس اندازها و در نتیجه رشد و توسعه بازار سرمایه منجر به حفظ و نگهداری ثروت ملی و تشویق و به کارگیری سرمایه توسط سرمایه گذاران می شود که نتیجه آن رشد و توسعه اقتصادی خواهد بود.
از سوی دیگر در دسترس بودن سرویسهای بیمه برای ثبات اقتصاد ضروری بوده و با وجود آن است که سرمایه گذاران و شرکای آن ها حاضر به پذیرش ریسک های بزرگ می شوند.
در این راستا شرکت های بیمه از طریق پذیرش خواسته های بیمه گذار حقوق بیمه را جمع آوری کرده و صندوقهای ذخیره را بـه وجـود می آورند. بنابراین، شرکت های بیمه با افزایش جریان نقدینگی درونی در بیمه گذاران و نیز بـه واسطه ایجاد حجم بالایی از دارایی های جابه جا شده به بازار سرمایه نقش بسیار مهمی را ایفـا می کنند.